EMPRENEDORIA – ENTRADA CREATIVITAT – TÒPICS

La creativitat es defineix com la qualitat que tenen aquelles persones capaces de pensar en tot allò que no existeix, per tal de poder-ho crear. A vegades, el que pot fer una persona creativa és millorar aquelles coses que, tot i que ja existeixen, es van quedant antiquades amb el pas del temps i l’evolució de les tecnologies.

Un exemple molt clar és el despertador. Abans els despertadors eren el típics rellotges d’agulla, però amb una funció afegida, podia despertar a la gent just a l’hora que la persona decidís. Més endavant i amb l’evolució de la tecnologia, els despertadors es van convertir en digitals. Amb l’aparició dels telèfons mòbils, els despertadors es van quedar ben antiquats, ja que la gent podia despertar-se amb l’alarma que tenien inclosa al telèfon mòbil, sense cap necessitat de tenir un despertador. Finalment, els despertadors han acabat sent un objecte més aviat de disseny, de decoració. Per això, aquells fabricants de despertadors s’han centrat molt en el disseny de l’objecte, més que en la seva funció. Si ens adonem, en l’actualitat molt poques persones utilitzen el despertador per llevar-se cada matí, ja que solen usar més la alarma del telèfon mòbil. En aquestes cases, els despertadors formen part de la decoració de la casa

Hi ha diferents ítems, o bé tòpics, sobre una persona creativa que no són certs. Per exemple, es diu que «per ser creatiu has de ser molt intel·ligent, fins i tot superdotat». Aquest és un ítem totalment fals. Si que és cert que hi ha persones en el món, com Bill Gates, que són superdotats i que des de ben petits ja s’havien fer moltes coses que nosaltres no haguéssim aconseguit fer mai, ja que Gates va crear el seu primer sistema operatiu quan tenia només 11 anys. Com hem pogut veure, Pau Garcia Milà, un emprenedor del que vaig parlar en una entrada anterior, no és un superdotat. Si que és cert que per crear el que ell va fer s’ha de ser una persona intel·ligent, però ell no és pas un superdotat. Per això, en moltes ocasions tenim com a referent una persona molt bona en el que fa, superdotada, i nosaltres al seu costat ens sentim petits. A vegades és millors tenir com a referent a una persona que és com nosaltres. Una persona que suspenia a l’escola, que mai li han anat bé els estudis, però que tot i així va poder sortir endavant. Així, si alguna vegada ens fixem en ell veurem que si una persona així ha aconseguit crear grans coses, nosaltres també som capaços de fer-ho. També un altre tòpic que és relaciona amb el frikis i això no es veritat perquè hi ha gent que no tot el mon esta amb l’ordinador i són molts gestos.

Per últim, també es diu que «per crear alguna cosa nova has de revelar-te». Jo crec que, de tots els ítems que he anomenat, aquest seria el més encertat en alguns casos. Hi ha vegades que si que és que cert, per crear una cosa nova has d’anar a contracorrent de tots els demés, has de ser diferent a les altres persones i tenir unes altres opinions. Però no és un ítem que es compleixi sempre, ja que en molts casos podem crear una cosa nova sense necessitat de revelar-nos.


A continuacio os dire 5 característiques de persones que són molt creatives: Somien despertes, ho veuen tot de manera diferent, són originals, és reinventen, moltes vegades están en el seu món paral·lel.

Per ùltim us recomanaré una plja d’idees perquè realment funciona i molt bé com a manera o activitat que t’ajuda a expressar-te o a millorar l’expressivitat. Tracta d’una activitat de dir el que s’et passi per al cap sense cap mena de raonament previ, així fomentes la teva crativitat, desprès a la segona ronda doncs ja les coses sense sentit s’eliminaran.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s