EMPRENEDORIA ENTRADA 5 – TREBALL EN EQUIP

Els emprenedor són persones que tenen moltes ganes de iniciar el seu projecte i moltes vegades de les ganes que tenen no deixa que altres persones li ajudi o li doni la seva opinió des de un altre punt diferent com per exemple el del consumidor que realment desprès serà la persona que valora si el seu producte és bo o podria millorar etc.. La idea clara que ens hauria de quedar clara que per ser un bon emprenedor t’has de deixar ajudar per conèixer mes opinions i també per millorar.

QUE ES EL TREBALL EN EQUIP?

El treball en equip, és el treball fet per un conjunt de persones que treballen per arribar a un mateix objectiu o a un producte. Aquests membres, treballen de manera cohesionada i solidària, i saben trobar un consens o acord.

Treballar de manera cohesionada:Treballes d’aquesta manera quan tots els membres tenen la mentalitat de grup i d’unió, i no hi ha cap que treballa individualment. Si estem tots junts afavorirà el resultat. Hem de recordar que si guanyem ho fem tots i si perdem tots hem fracassat, no només un. Hem de treballar junts per arribar al que volem.

Treballar de manera solidària:Un equip, treballa de manera solidària quan tothom respon per tothom. Com ja hem dit abans, si una persona del grup fracassa, fracassem tots i nosaltres hem intentar ajudar-la perquè som un equip, però guanyem ho fem tots. A tot el mon li pot passar que tingui un dia negatiu per això hem de ajudar-nos i també passar-lo bé quan ho tinguem que celebrar.

Trobar un consens: Capacitat d’arribar a un acord.

ROLS I CARACTERÍSTIQUES:

En cada grup pel bon funcionament cada persona hi te un rol amb intencio de que el grup treballi millor i estigui tot més organitzat. Els rols són els següents:

Lider: Es la persona que bàsicament pren decisions, sap escoltar i decidir lo que és bo per al grup i lo dolent, ha de tenir una bona autoritat perquè li fagin cas per tant també ha de tenir influència, esperit de superació per millorar el seu projecte o saber acceptar les critiques constructives.

Creatiu: Persona que suggereix, innova, crea i proposa noves coses i noves formes de fer-les.Normalment és caracteritza per ser una persona innovadora, amb idees, original, desinhibida, observadora, visionaria en el sentit de que veu les coses desde un altre punt de vista. Un creatiu es una persona molt imnovadora com he dit abans però també sap millorar les coses de altres projectes.

Planificador: Es una persona organitzada, previsora, que també ha de prendre decisions. És una persona molt ordenada que si el grup ha de guardar algun paper els tindra ell.

Consens: És la persona capaç d’arribar a acords amb els altres membres del grup però totes les persones han de arribar a un acord no només ells. La seva personalitat o persona hauria de ser : empàtica,consensadora,solidaria, comunicadora,observadora etc..

ROLS NEGATIUS:

Com sempré ni ha un perfil de persones que no convenen per el nostre grup o projecte perquè poden posar en perill el nostre projecte de moltes maneres, ara descriurem una mica dels perfils que haurem d’evitar.

Gandula: No volem ganduls al grup perquè no treballen i no fan res i la resta del grup és pot contagiar.

Tímida: No es un perfil que sigui dolent perquè normalement treballa bé però a vegades no s’atreveix a possar coses que aportarien al grup per por a que es riguin de ell.

Egoista: És una persona que només pensa amb ell i hauria de pensar en el grup i en el bon funcionament del colectiu però ell pensa que nomes es ell, ell i ell.

Cabuda: És una persona que creu que la seva decisió és sempre la millor, moltes vegades serà la millor per a ella però no per a tot el grup.

Pessimista: Persona similar a timida que treballa bé però que la seva personalitat pot entorpir a la resta del grup.

ROLS POSITIUS

-Motivadors

-Amb ganes de fer-ho bé

-Optimistes

-Actives

-Solidaries

-Una persona que és pot parlar i arribar a un acord

-Una persona empàtica i alegre

Autodiàgnosi:

Penso que sóc una persona que és fàcil treballar a mi en grup, a vegades hem distrec una mica però quan hi ha feina torno ràpidament a posar-me a treballar. Jo tinc una capacitat bastant bona i és la del l’observació, m’agrada molt observar i la veritat que hem dono conte de moltes coses com per exemple com estan els meus amics de ànims, si els hi passa alguna cosa i aquesta última m’agrada molt tenir-la; per la cara que tenen se si estan mentint o no. Abans no tenia clar quin era el meu rol però tots aquests treballs que hem fet en grup m’han servit per donar-me compte del meu paper dins d’un grup de treball. 

Crec que sóc una persona de consens perquè sóc bastant educat i hem se posar en el lloc dels demés i sempre intento prendre la decisió me justa i positiva per al grup.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s