Personatges Empredors – Video – E.3

Avui os vindré a parlar de quatres persones catalanes que han tingut molt d’èxit com a persones emprenedores. Els nostres emprenedors són en ,

Ricardo Fisas , Joan Sala i Joaquín Llorente.

.

Pau Garcia – Milà Pujol

Quan en Pau tenia 23 anys ell va ser conegut com el ”Bill Gates Català”. Aquest emprenedor és el creador d’un gran sistema operatiu anomenat EyeOS. Amb lo jove que és ell ,té molt clar que el seu ofici és ser informàtic perquè l’apassiona i per això ho fa tant bé.

La empresa Twitter li va dir si volia formar part de l’empresa (socis), però en aquella època no era tant coneguda com ara, hem de pensar que qui és imaginaria que aquesta empresa tant petita arribaria a tant alt. La oferta li va arribar a la Empresa EyeOS i en concret al seu creador en Pau i ell va dir que no li interessava. En entrevistes d’ara li pregunten si s’arrepenteix de no haver acceptat i ell segueix din que ell segueix pensant que va fer lo millor. Hem de pensar que no podem veure el futur per tant hem d’actuar en present. El nostre emprenedor diu que moltes vegades tenim idees que poden arribar a ser brillants però no tenim els mateixos medis per complir-la que una altre persona, en aquest cas ens podem trobar de que altre persona amb els medis suficients agafi aquesta idea i triomfi, quan passa això a ti et entra al cos una sensació de frustració molt gran perquè era un projecte que li tenies posades moltes ganes i que realment era bo, quan passa això no és hem de rendir perquè tenim que ser emprenedor i reinventar-se per aconseguir un projecte millor que l’anterior. ”Hem de potenciar les nostres idees”

En pau com a persona és molt atrevida perquè deixa els seus estudis per dedicar-se en especial a aquest projecte, ell arrisca molt però qui no arrisca no guanya. Dic que arrisca molt perquè ell en cap moment s’imaginaria que tot arribar tan lluny. Ell ja havia fracassat però ha sapigut dir: vinga va que la vida no s’acaba aquí i si hem quedo parat encara faré menys, una opinió meva personal es que si ho intentàs moltes vegades alguna et de que sortir per nassos. 

Ell és una persona atrevida, il·lusionada, te molta passió pel seu treball, fa el que li agrada, es sap reinventar-se

Ricardo Fisas – Natura Bissé

reballava a una empresa on tot li anava mitjanament bé. Als 50 anys és va quedar a l’atur ( és una edad molt dura per trobar treball), llavors ell va pensar que no trobaria treball. En la seva antiga empresa va observar de que les treballadores tenien les mans molt suaus (capacitat d’observar)

No era una cosa intencionada, si no que hi havia un producte desconegut per tot el mon i ell va començar a investigar-lo. Ell va començar a invertit tots els seus diners en fer anàlisi per saber d’on provenia aquell producte que feien les mans tan suaus. Ell demostra ser un gran emprenedor perquè es fica en una tema que no té ni idea ni coneixements, tot i així després de lluitar per el que volia va sortir victoriós.

Aquest producte ha triomfat en el mercat dels cosmètic i bellesa.

Jo d’ell destacaria de que ha sigut una persona molt valenta i observadora perquè no qualsevol persona es dona compte del detall de les mans i menys inverteix tot el que té en un món que no en té ni idea, crec que aquesta persona ha tingut també molt d’èxit per la seva capacitat de saber lluitar per el seu futur i el de la seva família. Es d’admirar la voluntat que te en Ricardo perquè podria haver fracassat i haver perdut tot però ell mateix diu que si ho hagués perdut tot no seria un fracàs perquè això li ajudaria a millorar. També podríem dir de que el Ricardo ha tret una empresa del no res. Per tots aquests motius diria que és un emprenedor perfecte, però destaco la seva valentia i observació, també sap economitzar.

Joan Sala

És el fundador de verkami.com, un pàgina web on finançar les teves idees.

És una alternativa als models tradicionals de finançament per artistes, creadors, dissenyadors, col·lectius… Un model basat en la complicitat amb el púbic, una nova experiència de consum cultural i un component militant i de mecenatge. En aquesta pagina tu penges la teva idea i aquelles persones que li sembli interessant poden finançar-la. És una de les millors pàgines per finançar productes perquè és una idea molt original i personalment si jo hi veig una idea interessant donaria una part perquè al cap i a la fi aquest productes és per al public o sigui qualsevol persona . Abans de fer una cosa precipitada, i començar a finançar els projectes amb els teus diners, és millor deixar-ho penjat, i veure si realment el teu projecte val la pena. La gent comença a fer aportacions per poder-te’l finançar quan el teu és un bon projecte, i està preparat per sortir al mercat. És una pàgina que trobo molt útil, i que si de veritat estàs interessat en aconseguir els teus propòsits no pots deixar passar. És una gran oportunitat de saber si els vostres projectes tenen futur, i de poder millorar aquells defectes que el facin pitjor.

Joaquin Llorente

És publicista i l’escriptor de «Tu Pots».

El llibre ens mostra idees per potenciar el nostre talent.

Aquest home ens diu que, en el cos ens poden canviar qualsevol peça, però el cervell no. L’hem de tenir actiu, ple de curiositats i iniciativa. És la peça clau d’aquest gran trencaclosques anomenat cos, que mai ens podran substituir i que fa que puguem portar 

una vida amb normalitat, que puguem aprendre cada dia coses diferents i que puguem respondre sempre que estiguem davant d’una qüestió. Ell remarcava molt aquestes 3 frases:

-No aconseguiras res si no ho intentes

-El jo ho se tot és el principi de no saber res

-Només tens objectius? Allò que desitgis triomfar converteix-ho en passió

FOTOS:

E

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s