Resum Primer Capitol- JOCS DE LA FAM

Panem és un estat que pertany a Amèrica del Nord, està dividit en 13 districtes sotmesos a la ciutat del Capitoli. El Capitoli és una ciutat de luxe mentre que els districtes viuen en pobresa i treballant per aquest. Fa molts anys els districtes es van unir per enderrocar el Capitoli però no ho van aconseguir, va ser una guerra molt cruel i sagnant en què el Capitoli va destruir cada un dels districtes i fins i tot va eliminar totalment el districte 13. Des de llavors cada districte viu aïllat i envoltat per tanques electrificades. I a més el Capitoli per recordar els fets cada any se celebra el dia de la Sega on elegeixen un noi i una noia de cada districte per lluitar a mort per la victòria en els Jocs de la Fam.

Katniss Everdeen és la protagonista de la història, viu al districte 12, amb la seva mare i la seva germana Prim. El seu pare va morir en l’explosió d’una mina, i arrel d’això ella fa de cap de família; s’encarrega de portar el menjar a casa. Cada dia surt a caçar el bosc i allà es troba amb el seu amic en Gale.

El dia de la Sega tots els habitants del districte es reuneixen a la plaça de l’ajuntament per tal d’ escollir els dos tributs. Juntament amb l’alcalde s’hi troba l’Effie, l’acompanyant del districte 12, i en Haymitch ( una mena de mentor ). Un dels noms escollits és el de la Prim i Katniss ràpidament la substitueix oferint-se com a voluntària dels jocs. El següent nom és en Peeta Mellark, Katniss recorda aquest nom i sent una mena de rancúnia, ja que anys enrere aquest noi li va regalar un tros de pa.

Seguidament als tributs se’ls hi deixa uns minuts perquè s’acomiadin dels seus familiars i amics. Tot seguit es desplacen en tren cap al Capitoli. Allà es troben amb tots els altres tributs, i amb els seus estilistes, en Cenna i la Pòrtia. Durant uns quants dies s’entrenen i mostren les seves millors habilitats en la lluita davant dels jutges. Katniss és molt bona amb l’arc i les fletxes, i és molt hàbil amb els ganivets.

La nit abans d’anar cap a l’Arena ( lloc on es fan els jocs ) s’entrevista a cada tribut. Katniss durant l’entrevista està bastant nerviosa però se sorprèn molt quan en Peeta surt per ser entrevistat i diu davant de tothom que està bojament enamorat d’ella.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s